Openingsuren & contact

Zoutleeuw is een gouden VIP2024- stad!

De sportdienst van Stad Zoutleeuw heeft van Sport Vlaanderen en minister Ben Weyts de gouden VIP2024-award mogen ontvangen! Met de Olympische Spelen in zicht, daagde Sport Vlaanderen de steden en gemeenten uit met verschillende uitdagingen.

De sportdienst van Stad Zoutleeuw mocht van Sport Vlaanderen en minister Ben Weyts de gouden VIP2024-award ontvangen.

Met de Olympische- en Paralympische Spelen in Parijs in zicht, daagde Sport Vlaanderen de steden en gemeenten uit met verschillende uitdagingen.

Naast de VIP2024-promotiecampagne in de kijker te zetten waren er ook sportieve uitdagingen.

Één van die uitdagingen was het organiseren van een jeugdolympiade in samenwerking met de scholen. Jongeren uit het derde tot zesde leerjaar en eerste en tweede middelbaar konden via verschillende laagdrempelige oefeningen kennis maken met enkele Olympische sporten. Op basis van hun score kan Sport Vlaanderen een beeld vormen over het motorisch niveau van kinderen en jongeren in heel Vlaanderen.

Als belevingsevenement organiseerde de sportdienst ‘Olympische Sportkriebels’. Leerlingen van het tweede, derde en vierde leerjaar konden genieten van een sportdag in Olympisch thema.

Door middel van sport, spel en beweging probeerde we de motorische vaardigheden van de kinderen te bevorderen, te stimuleren om aan te sluiten bij een sportclub en om levenslang te sporten. Verder willen we de leerlingen warm maken voor de komende Olympische Spelen met als motto “deelnemen is belangrijker dan winnen”. De focus ligt dus niet op competitie, maar op het proeven van enkele sporten op een ludieke, didactische en aangepaste manier.

Voor het behalen van alle uitdagingen werden we beloond met de titel van ‘gouden VIP2024- stad’.

Wij tellen alvast af naar de Olympische Spelen! Supporter jij mee?

Gepubliceerd op donderdag 6 juni 2024 9.58 u.