Openingsuren & contact

Reminder! Kandidaat stellen kan nog steeds! We brengen biodiversiteit met diversiteit

Verlangt jouw gevel naar wat groen? Of heeft jouw voortuin wat meer kleur nodig? Zo ja, dan heeft het project “We brengen biodiversiteit met diversiteit” de juiste oplossing voor jou!

Wij leggen jouw geveltuin of groene voortuin aan met een bakfiets vol plantgoed en met Belgische groentjes, ofwel nieuwkomers in ons land.

Meer groen op de straat betekent een aangenamere en aantrekkelijkere buurt waar je vaker een babbel maakt met jouw buren. Bovendien biedt het een waaier aan milieu- en klimaatvoordelen, zoals extra verkoeling in de zomer, een nectarkroeg voor allerlei vlinders en bijen, meer infiltratie, en zuiverdere lucht.

Lokale vrijwilligers uit verschillende kansengroepen komen samen met een (vrijwillige) Natuurpunt professional langs om jouw gevel of voortuin te verfraaien. Je kan zelf de planten kiezen uit een aantal aangeboden plantenpakketten met onder andere verschillende klimplanten, vaste planten en struiken.

Tijdens de vergroeningswerken kan je een babbeltje slaan met onze moedige vrijwilligers en jouw buren. Vergroening en vergroting van sociale cohesie gaan zo hand in hand!

Je kan deelnemen aan dit vergroeningsproject aangeboden door Interleuven in samenwerking met Natuurpunt CVN door slechts € 30 te betalen en zich te engageren voor het goede behoud van de aangelegde geveltuin/groene voortuin.

De bijkomende subsidies van het Agentschap Natuur en Bos en je gemeente laten de deelname van minstens 20 inwoners in jouw gemeente toe. 5 inwoners met beperkte financiële middelen hoeven geen € 30 te betalen.

De eerste vergroeningsronde begint aan het einde van dit jaar dus haast je om meer te weten en je in te schrijven door hier te klikken.

Heb je verder nog vragen over dit vergroeningsproject? Of heb je geen toegang tot internet om je in te schrijven? Dan kan je terecht bij Griet Smeesters, 011-94 90 34.

Bij voorbaat hartelijk dank om jouw steentje bij te dragen aan een groenere en klimaatbestendigere omgeving!

Gepubliceerd op donderdag 9 december 2021 18.10 u.