Openingsuren & contact

Winterplan 2021-2022

Sneeuw en vrieskou kunnen voor heel wat ellende op de wegen zorgen. De technische dienst beschikt over materieel om sneeuw en ijzel te bestrijden: een vrachtwagen met zoutstrooier en sneeuwruimer vooraan, een sneeuwruimer vooraan op de tractor en twee sneeuwschaven achter de tractoren. Een kleine tractor met ruimer en zoutstrooier voor fietspaden en uiteraard de nodige zoutvoorraad.

Wat doet de stad?
Uiteraard kan niet overal tegelijkertijd gestrooid en geruimd worden. Daarom beschikt de stad over een strooiplan. Hierin is de strooiroute zo uitgetekend dat de belangrijkste verbindingswegen zo berijdbaar mogelijk gehouden worden.
Bij hevige sneeuwval kan er afgeweken worden van de leidraad en wordt er eerst gestart met het ruimen van de wegen.

Wat moet/kun je doen?
Bij sneeuwval rekenen we ook op jullie behulpzaamheid. Volgens het politiereglement is de hoofdbewoner van een gebouw, de bewoner van de benedenverdieping, de gebruiker of eigenaar van ieder gebouw of perceel verplicht sneeuw en ijs te ruimen van de voetpaden die grenzen aan het perceel en het voetpad te bestrooien met zout.

Wintertips

👉 Bomen en planten zijn gevoelig voor zout, gebruik dus enkel de noodzakelijke hoeveelheid.

👉 Verplaats de sneeuw naar de uiterste rand van het voetpad maar laat rioolroosters en slikkers vrij zodat dat het dooiwater kan wegvloeien.

👉 Plaatsen die sneeuwvrij gemaakt zijn, bestrooi je best opnieuw met zout. Zo voorkom je dat dooiwater aanvriest.

👉 Gooi nooit sneeuw op de rijweg of het fietspad. Hierdoor kunnen gladde plekken ontstaan.

👉 Matig je snelheid.

Een helpende hand voor je buur doet wonderen!

Gepubliceerd op dinsdag 9 november 2021 11.05 u.