Openingsuren & contact

Woonzorgcentrum De Vesten onder verhoogd toezicht geplaatst

Op 21 juni werd het woonzorgcentrum en het lokaal bestuur op de hoogte gebracht van de beslissing van het Departement Zorg.
De Zorginspectie heeft een aantal tekorten vastgesteld die niet nieuw waren. Bepaalde aspecten van de infrastructuur voldoen niet aan de normen en er is in het verleden te weinig aandacht besteed aan planmatig werken.

Op het vlak van infrastructuur dienen een aantal zaken aangepakt te worden: een tweede armsteun aan de toiletten en het beveiligen van de traphal om het comfort en de veiligheid van de bewoners te garanderen. Sommige zaken zijn vrij makkelijk en snel op te lossen, andere dingen zijn complexer: een traphal beveiligen is niet gewoon een slot plaatsen. De aanpassingen moeten ook voldoen aan brandveiligheidsvereisten inzake evacuatie.
Informatie inwinnen, offertes opvragen, een aanbesteding voorbereiden vergen tijd.

Het documenteren van het digitaal bewonersdossier vraagt bijsturing, alsook de veiligheid van de bedeling van medicatie. Hiervoor waren reeds voorbereidingen aan de gang. Uitzoeken welke de meest toekomstbestendige hardware is om registraties in de bewonersdossiers te optimaliseren vergt tijd.

In het najaar is de implementatie van een nieuw medicatiebedelingssysteem en een vernieuwd digitaal bewonersdossier gepland.

Het door het Departement Zorg gevraagde remediëringsplan zal tijdig verstuurd en uitgerold worden. Verhoogd toezicht wil zeggen dat zorginspectie nauwgezet opvolgt of de remediëring wel degelijk wordt uitgevoerd. We zien de huidige situatie dan ook als een hefboom om versneld aan deze tekorten te werken.

Het bestuur behoudt het volste vertrouwen in de directie en de medewerkers van het woonzorgcentrum en zal dit dossier samen met hen nauwgezet opvolgen in het belang van onze bewoners.
Gepubliceerd op vrijdag 30 juni 2023 14.38 u.