Openingsuren & contact

Word jij onze kringloopkracht?

Heb jij een passie voor het creatief hergebruiken van keuken- en tuinresten en wil jij je kennis graag doorgeven aan buren, kennissen en andere inwoners van onze stad?

Heb jij een passie voor het creatief hergebruiken van keuken- en tuinresten en wil jij je kennis graag doorgeven aan buren, kennissen en andere inwoners van onze stad? Misschien kan je wel tijd vrijmaken om anderen raad te geven, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Of wil je je graag als vrijwilliger inzetten omdat je begaan bent met het milieu, maar wil je eerst extra kennis opbouwen? Grijp dan nu je kans en volg een opleiding tot vrijwillige kringloopkracht!

In mei en juni 2024 zet EcoWerf lesgevers van Vlaco in om geïnteresseerde vrijwilligers op te leiden tot échte kringloopkrachten. Neem dus snel contact op met de dienst Omgeving, om aan te geven dat je hieraan wenst deel te nemen.

Samen met de dienst Omgeving, andere kringloopkrachten of mensen uit je buurt, moedig je anderen aan om thuis de kringloop te sluiten. Als vrijwillige kringloopkracht kan je op verschillende manieren anderen inspireren: met een compostlesje in de plaatselijke lagere school, advies delen op een infostand, demonstraties geven, samentuinieren of een wijkcompostering ondersteunen ...

Tijdens een zevendelige vorming rond thuiskringlopen leer je de knepen van het vak. Je leert over volgende thema’s en hoe je je ervan kennis overbrengt: vaste planten, grasbeheer, snoeihoutbeheer, dieren in de tuin, voedselverlies beperken, thuiscomposteren en compostgebruik, werking van professionele composteerinstallaties, testjes. De vorming bestaat uit zes interactieve avondsessies en een praktijkdag in de kringlooptuin van het Comité Jean Pain te Londerzeel.

Toch even een bedenking: het doel van de opleiding is om je nadien in onze stad in te zetten als vrijwilliger. Er wordt dus een engagement verwacht. Heb je niet de intentie om als vrijwilliger aan de slag te gaan, dan volg je beter andere workshops, (online) infosessies en activiteiten over deze thema’s. Die kan je vinden op www.ecowerf.be/agenda-kringloopactiviteiten.

Meer info over de opleiding tot kringloopkracht: www.ecowerf.be/word-kringloopkracht

Gepubliceerd op zondag 31 maart 2024 13.24 u.