Openingsuren & contact

2.500 uren werk voor nieuw logo en huisstijl van ‘Zinderend Zoutleeuw’

De stad Zoutleeuw krijgt een nieuwe huisstijl aangemeten. Die is het resultaat van de samenwerking tussen een enthousiast team uit de eigen ambtenaren en een gespecialiseerde firma. Hoofdthema: verbinden.

Sinds 2017 zijn de administratieve diensten van de stad Zoutleeuw ondergebracht in een nieuw administratief centrum Aen den Hoorn. Bij dit nieuwe huis hoorde een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Die stelden de makers ervan zopas officieel voor.

Het zogenaamde webteam van de stad ontstond binnen de eigen ambtenaren. Financieel directeur Peter, noodplanleider Geert, communicatieambtenaar Wim en stagiair Maxim sloegen samen met algemeen directeur Sandra Blockx de handen in elkaar en werkten samen met de gespecialiseerde firma LPC uit Oostkamp aan de nieuwe huisstijl, met onder meer een nieuw logo en nieuwe website. Ze staken maar liefst 2.500 uren werk in de ontwikkeling ervan. LPC zorgde tot nog toe voor de websites van veertig procent van de Vlaamse gemeenten. Dat zijn er 153. Er werd beroep gedaan op de creativiteit van het grafisch bureau De Poedelfabriek uit Gent.

De nieuwe baseline werd de alliteratie ‘zinderend Zoutleeuw’. Voor het logo keken ze naar de kenmerken van de stad. Wat voor een buitenstaander in Zoutleeuw opvalt, is het vele groen en het blauw van het water. Op de plattegrond van het gebied is dat het samenvloeien van de Grote en Kleine Gete in Budingen.

Verbinding tussen mensen

Boudewijn Herbots Burgemeester “Belangrijk is de verbinding tussen de mensen”

Daarmee lagen de hoofdthema’s meteen vast: groen en blauw en het verbindende van het samenkomen van de twee stromen: het samenvloeien van een stad, badend in het groen. “Belangrijk is dat we veel verbinding krijgen tussen de mensen, ongeacht kleur of afkomst”, zegt burgemeester Boudewijn Herbots (CD&V).

“De samenvloeiing staat als symbool voor vereniging, integratie en verbinding. Zoals in de dertiende eeuw de Gete verbonden werd met de Demer, de Dijle, de Rupel en de Schelde en Zoutleeuw de meest landinwaarts gelegen haven van Vlaanderen werd en ons immense rijkdom en welvaart bracht. Zo blijven wij inzetten op verbinding, samenwerking en integratie en dit op verschillende niveaus: samenwerking in de stad en samenwerking tussen de verschillende gemeenten”, zegt hij.

 

Dirk Lambrechts - Nieuwsblad.be - 05 juli 2019