Openingsuren & contact

Kom op tegen kanker wandelpad (5,5 km)

Trek je stapschoenen aan en ontdek in elke provincie een Kom op tegen Kanker-wandelpad. Niet zomaar een wandelpad, maar een wandelpad om even bij stil te staan. Stilstaan bij … een gedicht. Inderdaad, onderweg vind je enkele passende zinnen en woorden op het ritme van je wandeling. Poëzie van een bekende dichter, netjes gebrand in een houten paal. Speciaal geschreven voor het Kom op tegen Kanker-wandelpad. Om even stil te staan, en dan weer verder te wandelen.

Stappen geeft energie

Wandelen is bewegen. En wie beweegt krijgt energie. Veel energie, zowel in het hoofd als in de benen. Je krijgt gewoon goesting om dingen te doen. Wandelen is het goedkoopste medicijn om gezond te blijven. Eenvoudiger kan haast niet: stapschoenen aan en de natuur in! Met onderweg een rustpunt om op adem te komen en weg te dromen bij een gedicht. Zo wil Kom op tegen Kanker iedereen oproepen om te wandelen. Jong en oud, iedereen. Kom op en wandel! 

Wist je dat het Vinne op een belangrijke vogeltrekroute ligt?

Combineer dat met het grootste natuurlijke binnenmeer in Vlaanderen, en je weet dat je een toeschouwer bent van prachtige taferelen. Zo dacht dichter Lisette Ma Neza er ook over. En schreef speciaal voor het Kom op tegen Kanker-wandelpad een gedicht.

Beleef de natuur ten volle dankzij de wandelpaden, knuppelpaden, uitkijktorens en vogel- en schuilhutten. In dit bijzonder kindvriendelijke natuurdomein, met speeltuin, leren kinderen al spelend over het meer en de heideachtige begroeiing.

En dan moet het beste nog komen. Het gedicht van Lisette Ma Neza.

Stilstaan en kijkend over het stilstaande water

Ongeveer in het midden van de wandeling het zover. Dan vind je de houten paal waarin het gedicht van Lisette Ma Neza is gebrand.
Combineer dit met een blik die eindeloos over het water tuurt en de vele vogels die als slingers het luchtruim kleuren.
Dan weet je: hier sta je goed stil.
 
Meer info vind je hier.