Openingsuren & contact

Op stap met een 17de-eeuwse musketier (schoolbezoek)

Een re-enactor in uniform van een 17de-eeuwse musketier van regiment Spinola (een Waals regiment dat omstreeks 1700 ingekwartierd zat in de Spaanse vestingstad Zoutleeuw) neemt de klasgroep mee op avontuur door het historisch stadscentrum van Zoutleeuw.

Starten doen ze in het Historisch Stadhuis met een bezoek aan de archeologische tentoonstelling. Daar krijgen ze a.d.h.v. een maquette licht verteerbare info over vestingstad Zoutleeuw en over de Spaanse citadel van Zoutleeuw. Erna trekt de groep naar buiten en volgen ze een deel van de vestenwandeling-route. De groep stopt op enkele markante plaatsen waar ze a.d.h.v. interactie en het landschap/ bouwkundig erfgoed meer leren over het leven van een 17de-eeuwse musketier. Zo leren ze zelf marcheren zoals een musketier, komen ze te weten wat een musketier zoal van materiaal op zich droeg en hoe het leven van een garnizoenssoldaat in een vesting zoals die van Zoutleeuw er doorgaans uit zag.

Praktisch:

Waar? Start aan de balie van de Dienst Toerisme (Grote Markt 11, 3440 Zoutleeuw)

Wanneer? Doorheen het schooljaar op aanvraag, rekening houdend met beschikbaarheid re-enactor en weersomstandigheden

Duurtijd? De begeleide wandeling duurt +/- 2 uur

Prijs?
- Voor scholen in Zoutleeuw: GRATIS
- Voor scholen buiten Zoutleeuw: €40,00 (cash aan de re-enactor) + €5,00 algemene reservatiekosten (per overschrijving aan de stad)