Openingsuren & contact

WZC De Vesten

In 2010 werd het woonzorgcentrum De Vesten in gebruik genomen.

Hoewel gelegen dichtbij het centrum van Zoutleeuw, wordt de ligging gekenmerkt door een uitgestrekte rustige, groene omgeving.

De Vesten biedt plaats aan 68 residenten zowel ROB-kamers (valide residenten) als RVT-kamers (meer zorgbehoevende residenten). Er zijn uitsluitend éénpersoonskamers. Wanneer een echtpaar een tweepersoonskamer wenst, kan dit worden gerealiseerd.

Alle kamers beschikken over een oproepsysteem, een sanitaire cel, moderne afwerking, TV, telefoon- en internetaansluiting, aangepast meubilair en een koelkast.

Aan de linkerzijde van de centrale as bevinden zich de ROB-kamers. De ROB-kamers hebben een eigen terras. De residenten op de gelijkvloerse verdieping beschikken hierdoor over een eigen in- en uitgang.

Aan de rechterzijde van de centrale as bevinden zich de RVT-kamers. Deze kamers zijn opgebouwd rond een centrale gang en een binnentuin.

In de beide RVT-woongroepen zijn telkens twee kamers voorzien voor extra-zorgbehoevende residenten. Deze kamers sluiten rechtstreeks aan op een aangrenzende gemeenschappelijke badkamer met onder andere een therapeutisch hoog-laag bad, plafondlift en de mogelijkheid tot gebruik van een mobiele douchebrancard.

In de onmiddellijke omgeving van de centrale as liggen de gemeenschappelijke lokalen zoals de polyvalente zaal (aan de inkom), de dagzalen, verpleegposten, ergo-kinélokalen, burelen…