Openingsuren & contact

Aanvragen organisatie evenementen

De burgemeester heeft beslist om publiek toegankelijke evenementen in Zoutleeuw terug toe te laten. Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 1 september 2020.

Verenigingen of particulieren die een evenement willen organiseren, moeten hiervoor een aanvraag indienen via het evenementenformulier. Dit moet uiterlijk 3 weken voor het evenement plaatsvindt, ingediend worden bij de Dienst Interne Zaken.

Wil jij op een veilige manier iets organiseren in Zoutleeuw, dan moet je jouw evenement of activiteit eerst laten onderzoeken door het COVID EVENT RISK MODEL
Voor je deze scan van je evenement kan uitvoeren, moet je éénmalig jouw gegevens invullen, waarbij alle velden verplicht zijn. Na het aanmaken van een account ben je geregistreerd als organisator. Voor publieke activiteiten raden we aan om dit te doen met je UIT-id.

Met dit model kan je inzicht verwerven in het COVID-veiligheidsrisico van elk evenement. Dit wordt weergegeven met behulp van een kleurenlabel: groen, oranje, rood. Meer informatie hierover kan je vinden op https://www.covideventriskmodel.be/about.
Er is ook het COVID Event Risk Model Protocol dat je kan helpen bij het invullen van je scan. Voor meer informatie hierover, zie https://www.covideventriskmodel.be/protocol.

Start de scan hier

Je moet ook een draaiboek opmaken met ten minste een inplantingsplan, circulatieplan en een overzicht van de coronamaatregelen (vb. waar is ontsmettingsgel aanwezig, waar kan je je handen wassen, maximum aantal personen, registratie van aanwezigen, …).
Voor wandelingen of fietstochten moet je een routeplan toevoegen.

Indien de eigen vereniging of sector bijkomende maatregelen oplegt moet je deze ook toevoegen bij de aanvraag.

Bezorg alle documenten aan de Dienst Interne zaken, Stadskantoor – Aen den Hoorn 1, 3440 Zoutleeuw of via mail:

  • evenementenformulier
  • ingevulde Covid-scan
  • draaiboek met een inplantingsplan, circulatieplan en coronamaatregelen zoals hierboven beschreven
Pas wanneer al de nodige documenten zijn ingediend, wordt de aanvraag aan het stadsbestuur ter goedkeuring voorgelegd.