Openingsuren & contact

Ontdek de vesten van Zoutleeuw met wandelapp

Een wandelapp neemt jou en je gezin mee op een archeologische wandeling langs de restanten van de oude stadsversterkingen en de Spaanse citadel.
De wandeling start op de Grote Markt van Zoutleeuw en volgt fasegewijs de verschillende stadsuitbreidingen en het tracé van de vestingwerken. Onderweg krijgt je via je smartphone op een vertellende en eenvoudige manier uitleg. Automatische geluidsfragmenten wijzen jou op de oude restanten. Oude kaarten prikkelen jouw verbeelding. Foto's onthullen archeologische vondsten. En, als toffe uitdaging, kan je op elke locatie via de app een korte quizvraag beantwoorden en zo je kennis testen.
Gemakkelijke stapschoenen zijn aangewezen voor deze wandeling van 5 km. Het tracé volgt zowel verharde als onverharde paden, zowel brede wegen als smalle steegjes. Reken op een duurtijd van ongeveer 2 uren. Indien nodig, kan je de wandeling makkelijk onderbreken, want je blijft steeds in de buurt van het stadscentrum.

De teksten, afbeeldingen en audio's zijn ook van thuis uit te ontdekken op de website van izi.TRAVEL: https://izi.travel/nl/a839-vestenwandeling-zoutleeuw-editie-2020/nl.

Praktische informatie

Prijs

Gratis

Waar

Dienst toerisme Zoutleeuw

Organisatie

IOED Zuid-Hageland

Filter op categorie