Openingsuren & contact

Bezoek het provinciaal domein "Het Vinne"

Het provinciaal domein Het Vinne ligt dichtbij het centrum van Zoutleeuw. Het is een unieke locatie omdat u hier het enige natuurlijke binnenmeer van Vlaanderen vindt. Het domein is elke dag toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Er is een waaier aan mogelijkheden om te wandelen,te spelen en de natuur te ontdekken: een speeltuin, speelbos, zintuigenbeleefpad, bijendorp, kruidentuin, bezoekerscentrum, avontuurlijke wandelwegen en een fietsuitleendienst. Er staan 2 alle-terrein-rolstoelen en draagdoeken gratis ter beschikking van de bezoekers.

Bistro 't Vinne is voor onbepaalde duur gesloten. Wens je iets te eten of te drinken, ga dan even naar het centrum van Zoutleeuw.


De fietsenverhuur van het Vinne ( € 7/dag en € 15/dag voor elektrische fietsen)) laat een bezoek aan de ruimere omgeving toe. Er zijn ook aangepaste fietsen voor mensen met een beperking ter beschikking.


Natuurwandelingen

In Het Vinne is de natuurrijkdom bijna oneindig. In elk seizoen valt er wel iets anders te ontdekken. Onze gidsen maken daarom graag voor u een wandeling op maat. We doen dit voor families, groepen, bedrijven, verenigingen, scholen...

Praktisch:

Duur en afstand : af te spreken Periode : het hele jaar Prijs : 2 euro/persoon, min. 30 euro/groep


Een bij van dichtbij

Breng een begeleid bezoek aan het bijendorp en kom alles te weten over bijensoorten, bijenhoning, bijenkasten, ... kortom het leven van de bij.

Praktisch:

Duur : 1,30 uur
Periode : mei, juni en september
Prijs : 2 euro/persoon, min. 30 euro/groep


Uitdagende GPS-zoektochten

Met behulp van een basis GPS-toestel en coördinaten gaan de deelnemers op pad in Het Vinne. Aan de hand van een aantal opdrachten kan je meer over ?de geheimen? van Het Vinne ontdekken.

Praktisch:

Duur: 2 uur
Periode: het hele jaar
Prijs: 5 euro/toestel (zonder begeleiding)


Zoektocht ?Hier kan je Het Vinne?

Deze zoektocht brengt u bij de mooiste plaatsen van provinciedomein Het Vinne. Door onderweg opdrachten uit te voeren, kom je meer te weten over het ontstaan, de geschiedenis, de bewoners en de omgeving van Het Vinne. Iedere juist uitgevoerde opdracht levert een letter op. Wie met deze letters het juiste woord kan vormen, krijgt een leuke verrassing.

Praktisch:

Duur: 1,5 uur
Periode: het hele jaar
Prijs: 5 euro/rugzak (fiches met kaart en opdrachten, planten-, boom- en vogelzoekkaart, boompuzzel, kompas en verrekijker)


Olympisch pad

Achter de Vinnehoeve loopt het Olympisch pad. Sportievelingen kunnen zich daar meten met de dieren van Het Vinne. Wie kan zo ver springen als een kikker of zo goed ruiken als een mier ? Test het uit. Elke maand zijn er mooie prijzen te winnen. Deelnemingsformulieren vind je aan de ingang van de bistro en in het onthaal van Het Vinne

Kunstpad Het Vinne

Ontdek interessante weetjes van Willy Worm, Eef Eekhoorn, Roki Reiger en hun vrienden. Elk dier bedacht voor jullie een knuteslopdracht in de natuur.


Meer info en reservering:

Provinciedomein Het Vinne
Ossenwegstraat 70
3440 Zoutleeuw
Tel.: 011/78 18 19
provinciedomein.zoutleeuw@vlaamsbrabant.be