Openingsuren & contact

Centrumdirecteur Yannic Beckers

Beste inwoners van Zoutleeuw,

Jullie hebben ongetwijfeld gemerkt dat er de laatste weken hard gewerkt is in het voormalige rust- en verzorgingstehuis op de Zoutleeuwse Steenweg. Wij hebben, met de hulp van lokale vaklui en bedrijven, het centrum aangepast voor de opvang van 130 asielzoekers. Wij geven hen onderdak, voeding en begeleiden hen doorheen de procedure.

De infrastructuur van het voormalige RVT werd aangepast om de nodige opvang te kunnen voorzien voor de toekomstige bewoners, onder hen gezinnen, mannen, vrouwen en kinderen.

Een ploeg van een 30-tal personeelsleden, een goeie mix van ervaren rotten en jong talent, staat klaar om onze eerste bewoners te begeleiden. Zelf ben ik de uitdaging aangegaan om dit geheel in goede banen te leiden.

Na een carrière van 25 jaar in media en telecom, nam ik een nieuwe uitdaging aan in het opvangcentrum te Lommel waar meer dan 700 asielzoekers verblijven. Een prima leerschool, waar ik vooral inzette op een goede dagelijkse samenwerking met de buurt, scholen, stad en vrijwilligers. Deze lijn wil ik dan ook graag hier in Zoutleeuw doortrekken: goed nabuurschap is uitermate belangrijk voor ons. Voor vragen kan u ons steeds bereiken op 011/49 55 00 of aan het onthaal dat 24/7 bemand is.
Wil u zelf een handje komen toesteken in ons centrum, stuur dan een mailtje naar info.zoutleeuw@fedasil.be en wij nemen contact met u op.