Openingsuren & contact

Expo Getestreek, mens & landschap: OPENINGSWEEKEND

Met het openingsweekend van de expo ‘Getestreek, mens en landschap’ in het Historisch Stadhuis heeft Zoutleeuw bovendien nog een primeur voorhanden. Ter ere van deze feestelijke opening zullen bezoekers van de tentoonstelling ontvangen worden door landschapsgidsen van het Regionaal Landschap Zuid-Hageland, vergezeld van een lekker hapje en drankje.

OPENINGSUREN:
- zaterdag 29/06, van 10u00 tot 18u00
- zondag 30/06, van 10u00 tot 18u00

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni viert Zoutleeuw haar vestingverleden met een historisch feestweekend. Naast tal van activiteiten die de bezoekers meenemen op een immersieve reis doorheen de geschiedenis heeft Zoutleeuw nog een primeur voorhanden, namelijk de opening van de expo ‘Getestreek, mens en landschap’ in het Historisch Stadhuis.

Diverse elementen en vondsten worden ondergebracht in één groot geheel dat het landschap en de geschiedenis van de Getestreek toegankelijk maakt voor het grote publiek. Speciaal voor deze feestelijke opening worden alle bezoekers van de tentoonstelling tijdens het openingsweekend ontvangen door landschapsgidsen van het Regionaal Landschap Zuid-Hageland. Zij dompelen elke bezoeker met veel enthousiasme onder in dit indrukwekkend landschapsverhaal, dit uiteraard vergezeld met het nodige streekgebonden hapje en tapje!

Kan je er tijdens dit feestweekend jammer genoeg niet bij zijn? Geen paniek! De expo ‘Getestreek, mens en landschap’ wordt een permanent luik in ons nieuwe bezoekerscentrum dat word uitgebouwd in het historisch stadhuis. De expo zal geopend zijn tijdens de reguliere openingsuren van de Dienst Toerisme.

De expo is mogelijk dankzij de financiële steun van LEADER-werking Hageland+ en de inhoudelijke medewerking van IOED Zuid-Hageland en vele actoren in de Getestreek.

Dit luik wordt gerealiseerd met de steun van Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland (ELFPO)