Openingsuren & contact

Fietsroutes

 • Mountainbikeroute
  MTB-route Zoutleeuw maakt deel uit van het MTB-netwerk Euregio, bestaat uit 2 lussen met een totale afstand van 52km en heeft aansluiting met de MTB-route Nieuwerkerken. De route heeft een groene en blauwe lus gaande over Zoutleeuw, Geetbets en Kortenaken. Startplaats, parking en douchemogelijkheid aan sporthal De Passant, Aen den Hoorn 12, 3440 Zoutleeuw.
  Info, route en stafkaart:

MTB Sport Vlaanderen

 • Pallox Gravelroute
  Gravelfietsen is een stijgende trend! Geniet van een stevige gravellus van 117 km en 520 hoogtemeters in de prachtige setting van de Hagelandse fruitstreek. Deze route is deels op onverharde wegen: 44 km onverhard, 42 km autoluwe betonbaantjes, 12 km kassei, 19 km asfalt. Startplaatsen in Zoutleeuw en Hoegaarden. Let op! Deze route is niet bewegwijzerd. Enkel met GPX! Info, route en GPX:

Pallox Gravelroute

 • Fruitbeeldig Fietsen
  Fruitbeeldig Fietsen moet de inwoners van Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter, Lubbeek, Tielt-Winge, Tienen en Zoutleeuw aan zetten om hun eigen buurt te verkennen. In deze publicatie staan vier fietsroutes die hen laat kennis maken met 11 kunstwerken. Deze kunstwerken zijn geïnspireerd op de fruitteelt, de fruittelers en de Hagelandse fruitgeschiedenis. 
  “Het is altijd mooi om in de Hagelandse fruitstreek te fietsen. Maar tijdens de bloesemperiode zijn deze fietsroutes een absolute aanrader”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. Kaart gratis te downloaden op de website van Toerisme Vlaams-Brabant.

 • Fietsknooppuntennetwerk Vlaams-Brabant: €7
  Zoals in de provincie Limburg, beschikt ook Vlaams-Brabant over een fietsknooppuntennetwerk. Het netwerk van Limburg en Vlaams-Brabant sluiten naadloos aan op elkaar. Enkel aan de kleur van de aanwijzingsbordjes merkt u in welke provincie u zich bevindt: Limburg heeft blauwe bordjes, Vlaams-Brabant groene.

 • Fietsen langs sporen van de Groote Oorlog: €2
  Bevat oa. fietsroute Getelinie van 69 km, met infopanelen die de geschiedenis van W.O. I vertellen.

 • Met de Frisse Fruitjes op fietsavontuur: €1
  Tijdens deze superleuke fietstocht nemen de Frisse Fruitjes jullie mee langs hun lievelingsplekjes op de grens van Haspengouw en Hageland. Een gezinsvriendelijke fietstocht met 3 lussen voor elk niveau. Van beginners tot echte fietskampioenen.
  Meer info?

 • Zonneleeuw
  Fiets- en kunstroute in het spoor van Vincent Van Gogh
  Meer info?

 • Andere:
  Fietsknooppuntennetwerk Limburg: €9,50

 • Fietsverhuur
  Voor fietsverhuur kan u terecht in het provinciedomein "Het Vinne"
  Ossenwegstraat 70
  3440 Zoutleeuw
  Reserveren is gewenst en kan op het telefoonnummer: 011/78 18 19.

  Fiets huren

Fietsen in Vlaanderen