Openingsuren & contact

Grijs uit, groen in!

Samenaankoop voor ontharding bij particulieren, bedrijven en verenigingen

De voorbije jaren zijn we getuige geweest van de dramatische gevolgen van de klimaatopwarming. De drogere en warmere zomers en de nattere winters zorgen voor schadelijke effecten voor onze gezondheid, veiligheid, natuur en economie.

Door nutteloze verharding weg te halen en deze ruimte opnieuw in te richten met groen of waterdoorlatende materialen, kunnen we bijdragen tot een leefbaardere omgeving met:

  • Verhoogde waterinfiltratie;
  • Minder droogte;
  • Meer bescherming tegen wateroverlast;
  • Verkoeling in de zomer;
  • Betere luchtkwaliteit;
  • Meer groen en biodiversiteit.

Onze stad wil haar burgers, bedrijven en verenigingen stimuleren om op hun eigen grond te ontharden. Daarom doet ze mee samen met andere gemeenten aan het samenaankoopproject “Grijs uit, groen in” van Interleuven.

Hier wordt er een gezamenlijke prijsvraag georganiseerd om een (of meerdere) (tuin)aannemers aan te stellen, die bij particulieren, bedrijven en verenigingen onthardingswerken kunnen uitvoeren, op een professionele manier en een voordelige prijs.

Wens je jouw oprit, terras, tuin of andere oppervlakte te ontharden en weet je nog niet hoe?

Dan is dit project misschien iets voor jou!

Interesse?

Jouw interesse voor deze samenaankoop kan je aangeven door dit inschrijvingsformulier in te vullen.

Het invullen van het formulier verbindt je absoluut niet tot een contract.

Indien je niet beschikt over internet of je nog vragen hebt over het project, neem dan contact op met de dienst Omgeving - Milieu van de stad of Interleuven.

Aansluiten bij deze samenaankoop zal mogelijk zijn vanaf zomer 2023 tot eind 2024.

Wilt u deel uitmaken van de werkgroep?

Er wordt bovendien een werkgroep samengesteld uit inwoners, bedrijven en verenigingen van de deelnemende gemeenten, die onder andere zal beslissen welke aannemer deze opdrachten mag uitvoeren.

Kan je in de periode december 2022-maart 2023 3 à 4 avonden vrij maken om actief online deel te nemen aan de werkgroep, geef dit aan op het inschrijvingsformulier. Je zal in december 2022 gecontacteerd worden voor een eerste bijeenkomst van de werkgroep.

Gepubliceerd op dinsdag 25 oktober 2022 13.11 u.