Openingsuren & contact

Juridisch advies

Iedere eerste dinsdag van de maand (uitgezonderd juli en augustus) van 16.30 u tot 17.30 u geeft een advocaat van de balie Leuven gratis juridisch advies in de lokalen van het OCMW-Zoutleeuw (administratief gebouw - spreeklokaal sociale dienst).

Deze juridische eerstelijnsbijstand wordt georganiseerd door de Commissie Juridische Bijstand (CJB) van het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Het gratis juridisch advies heeft tot doel u te informeren met betrekking tot een juridisch probleem, door middel van praktische inlichtingen, juridische informatie, een eerste advies of een verwijzing naar een gespecialiseerde dienst. De advocaat zal u een eerste oriënterend antwoord geven op eenvoudige juridische vragen, zoals bijvoorbeeld:

  • moet ik antwoorden op deze brief?
  • welke dienst kan mij verder helpen met mijn probleem?
  • moet ik persoonlijk aanwezig zijn op de zitting?
  • in welke richting moet ik verder en wat kan ik nog ondernemen?
  • moet ik voor deze zaak een advocaat raadplegen?

Het is belangrijk voor ogen te houden dat het gratis advies geen grondig onderzoek of een behandeling van uw dossier inhoudt, dat de advocaat geen brieven of documenten voor u zal opstellen en dat het niet de bedoeling is dat hij de handelingen van uw advocaat in een lopende zaak controleert.

Meer info

U kan steeds de eerst volgende datum opvragen bij het secretariaat van het OCMW.