Openingsuren & contact

Digitaal aanmeldssysteem voor kleuter- en lager onderwijs in Zoutleeuw

Om er voor te zorgen dat alle kinderen gelijke kansen krijgen en eerlijk kunnen ingeschreven worden, hebben de basisscholen van Zoutleeuw er voor gekozen om vanaf schooljaar 2024-2025 over te stappen naar een digitaal aanmeldingssysteem.

Als je peuter volgend schooljaar voor het eerst naar school zal gaan (dus ook als je kind pas zal starten na de kerstvakantie, krokusvakantie of paasvakantie 2025) of als je zoon of dochter van school wil veranderen, dien je gebruik te maken van het digitaal aanmeldingssysteem.

Werkwijze voor het gewone basisonderwijs (De Kleine Picasso, De Tinteltuin, VBS Sint-Leonardus Zoutleeuw en VBS De Bron Budingen):

  • Tussen 27/2 en 19/3/24: ga naar www.naarschoolintienen.be en meld je kind aan – hiervoor het je het e-ID van één van de ouders nodig en het rijksregisternummer van het kind dat je wil aanmelden.
  • Op 15/4/23 krijg je een mail en/of brief over de school waar je mag inschrijven
  • Tussen 22/4 en 13/5/24: maak een afspraak met de school en schrijf je kind in
  • Ben je vergeten aan te melden of was je te laat om aan te melden: vanaf 23/5/24 kan je vrij inschrijven in de scholen waar nog plaats is.

Bij de toewijzing van de school wordt zo veel als mogelijk rekening gehouden met je voorkeuren, maar i.f.v. het aantal aanmeldingen zal o.a. ook de afstand tot de school doorwegen.

Ook voor het buitengewoon onderwijs (De Oogappel) wordt gewerkt met een digitaal aanmeldingssysteem, maar de timing verschilt (aanmelden van 15/4 tot 8/5). Starten in het buitengewoon onderwijs kan enkel met een verslag van het CLB. Voor meer info kan je contact opnemen met De Oogappel, 011 78 12 29 of directie@bubaodeoogappel.be .

Meer informatie over het digitaal aanmeldingssysteem vind je op www.naarschoolintienen.be. Het is ook via deze website dat je je kind dient aan te melden.

Wie geen computer heeft of wie hulp wil bij het aanmelden, kan terecht bij Storzo / Huis van het Kind. Je kan hiervoor een afspraak maken met Nasha Mertens, 0478 81 76 53.

Gepubliceerd op woensdag 21 februari 2024 11.36 u.