Openingsuren & contact

Ter Boogaerde voor personen met een NAH

Ter Boogaerde biedt 18 studio’s voor personen met een niet aangeboren handicap of aanverwante problematiek.

Dit zijn mensen die bijvoorbeeld na een auto-ongeval, hersenbloeding of ziekte blijvend ondersteuning nodig hebben. De 18 studio’s hebben elk een ruime living met kitchennette, een berging, een aparte slaapkamer en eigen badkamer. Er is ook een klein terras of balkon voorzien en er is 24 uur op 24 personeel aanwezig.

De zorggebruikers roepen deze begeleiding op wanneer ze hulp nodig hebben. Op deze manier kunnen ze zo zelfstandig mogelijk leven, maar is de ondersteuning direct aanwezig wanneer nodig.

In het gebouw is er ook een ruime gemeenschappelijke living waar samen gegeten kan worden en elkaars gezelschap opgezocht kan worden. Er zijn ook twee grote badkamers met aangepaste hoog-laagbaden om de soms intensieve verzorgingen kwalitatief te kunnen uitvoeren.

Daarnaast zijn er twee kamers om mensen op te vangen die tijdelijk opvang nodig hebben omdat familie op vakantie of overbelast is.

De centra die deel uitmaken van vzw Stijn willen op een deskundige en geïnspireerde wijze het welzijn van personen met een handicap bevorderen.