Openingsuren & contact

Voordeeltarief zwemmen

Zoutleeuw stimuleert zwemmen

Van 2015 tot en met 2020 had stad Zoutleeuw een overeenkomst met de stedelijke zwembaden van Landen en Sint-Truiden. De inwoners van Zoutleeuw konden aan het inwonerstarief van deze steden zwemmen op vertoon van hun vrijetijdspas.

Nu zijn de stedelijke zwembaden te Landen en Sint-Truiden gesloten en opende de nieuwe zwembaden PlopsAqua Landen-Hannuit en het Lago Bloesembad Sint-Truiden. Door deze publiek-private samenwerkingen (PPS) zijn onze overeenkomsten niet meer geldig en de tarieven significant duurder.

Om inwoners van Zoutleeuw te blijven stimuleren om regelmatig te zwemmen wordt een financiële tussenkomst voorzien voor abonnementen, 10-beurtenkaarten en zwemlessen in particulier verband. Individuele zwembeurten komen niet meer in aanmerking.

De financiële tussenkomst van 30% in de aankoopprijs, met een maximale tussenkomst van € 60 per jaar per gebruiker is geldig voor de publieke zwembaden te Sint-Truiden, Landen en Tienen.

Aan de kassa van de zwembaden betaal je het volledige bedrag. Met het betalingsbewijs kan je via het aanvraagformulier dat je hieronder kan terugvinden de terugbetaling aanvragen.

Lees het reglement vooraleer je de aanvraag doet.

Aanvraagformulier voordeeltarief zwemmen

Men kan het aanvraagformulier ook bekomen bij dienst Vrije Tijd of via mail depassant@zoutleeuw.be.

De aanvragen worden gebundeld en per kwartaal uitbetaald. Hierdoor kan het even duren voordat u de tegemoetkoming zal ontvangen.

De oude “vrijetijdspas” is niet meer geldig.

Veel zwemplezier!