Openingsuren & contact

Wedstrijd beste kaastaart

Maak jij de lekkerste en origineelste kaastaart van Zoutleeuw?

Doe mee met de Leeuwse taartenbakwedstrijd op 18 mei ter ere van de 750ste verjaardag van de Sint-Leonardusprocessie.

Dit jaar vieren we de 750ste verjaardag van de Sint-Leonardusprocessie met een heus feestweekend. Zoals bij elk onvergetelijk verjaardagsfeestje kan natuurlijk de taart niet ontbreken. Al decennia lang is de Leeuwse kaastaart onlosmakelijk verbonden met het Pinksterweekend en op de feesttafels van veel families niet meer weg te denken. Speciaal voor deze gelegenheid gaat de stad dus op zaterdag 18 mei op zoek naar de beste en meest originele Leeuwse kaastaart.

Ben je nog een amateur in het bakken of al een ervaren rot? Ben je een specialist in het maken van jullie authentiek familierecept of doe je niets liever dan experimenteren met smaken en kleuren? Deze wedstrijd is bedoeld voor iedereen die denkt de allerlekkerste of creatiefste kaastaart te kunnen maken. Het hoeft dus geen klassieke Leeuwse kaastaart te zijn, want deelnemers mogen ook een originele interpretatie van dé kaastaart indienen.

De juryleden beoordelen de taart vooral op smaak, maar ook de look en feel van de taart én de originaliteit van het recept zullen beoordeeld worden. Na het proeven zal de jury de drie beste kaastaarten en de meest creatieve inzending belonen met een mooie prijs. Er vallen dus vier prijzen te winnen! De beste kaastaartbakker zal tevens de kans krijgen om, indien gewenst, het gebruikte recept in de volgende editie van de Zoutpot te publiceren. Kortom: bakkers, hou jullie klaar en bakken maar! Wij kijken alvast uit om jouw inzending te mogen proeven!

Om 16.00 uur worden de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgedeeld, samen met de trekking van het Sinksenkind.

PRAKTISCH

Locatie: Spiegeltent, Groenplaats

Wanneer (tijdsschema): Zaterdag 18 mei 2024

14.00 – 14.30 u. Breng je zelfgebakken kaastaart naar de Spiegeltent op de Groenplaats om deel te nemen aan de bakwedstrijd.

14.30 – 15.30 u. De jury proeft en beoordeelt alle taarten.

15.30 – 17.00 u. Verkoop van de taarten voor het goede doel (vzw Den Boom, welzijnsschakel Zoutleeuw)

16.00 u. Prijsuitreiking taartenwedstrijd (samen met trekking van het Sinksenkind)

INSCHRIJVEN

Aanmelden voor deze wedstrijd die plaatsvindt op zaterdag 18 mei 2024 kan tot en met zondag 12/05/2024.

Je meldt je aan door een e-mail te sturen naar toerisme@zoutleeuw.be