Openingsuren & contact

Cambio autodelen in Zoutleeuw

Cambio heeft in samenwerking met de stad Zoutleeuw drie standplaatsen voor deelwagens ingericht op de volgende locaties:

  1. Paardenbrugstraat
  2. Aen den Hoorn
  3. Hoppinpunt Halle - Asbroekstraat

‘Cambio autodelen’ is een flexibele formule waarbij particulieren, organisaties en bedrijven een deelwagen kunnen reserveren en ontlenen wanneer ze maar willen: dag en nacht, zowel tijdens de week als in het weekend. De wagen staat ter beschikking van de autodelers wanneer zij die nodig hebben en verder hoeft u niet om te kijken naar de wagen. Het onderhoud, de verzekeringen, keuringen e.d. neemt Cambio allemaal van u over. Met een abonnement kunt u de wagen reserveren en niet alleen ophalen op de gloednieuwe standplaatsen in Zoutleeuw, maar ook op de andere standplaatsen in ons land. In Vlaanderen zijn er eind 2020 reeds 25 348 cambio-gebruikers actief en staan er 872 wagens verspreid over meer dan 40 lokale besturen.

Naast de vaste abonnementskost betaalt u volgens uw gebruik: nl. de tijdsduur en de kilometers. Indien u sporadisch een wagen nodig hebt, komt dat vaak heel wat goedkoper uit dan een eigen wagen (er werd berekend dat u goedkoper af bent met een deelwagen indien uw wagen minder dan 10 000 km aflegt per jaar). U kan uw prijsvoordeel zelf berekenen met deze digitale rekentool. Bovendien zorgen dit soort deelsystemen ook voor een lagere druk op de reeds verzadigde wegen, wordt de parkeerdruk kleiner en wordt het bestaande wagenpark efficiënter gebruikt. Redenen genoeg om de nieuwe deelwagen met andere woorden eens uit te proberen.

Meer info

Meer info is te vinden op www.cambio.be en bij de gemeentelijke dienst Mobiliteit.