Openingsuren & contact

Wist je dat … de hondenpoep van je hond laten liggen ook een vorm van zwerfvuil is?

Hondenpoep van jouw hond hoort in de vuilnisbak! Dat betekent in jouw restafvalcontainer, in onze openbare vuilnisbakjes of in de hondenpoepbuizen!

Het overkomt elke hondeneigenaar wel eens. Je maakt een wandeling met je hond en op een bepaald moment heb je dat hondenpoepzakje nodig en heb je er net geen bij. De verleiding is groot om de hondenpoep op de stoep of in de berm te laten liggen en snel huiswaarts te keren nu er toch niemand in de buurt is. Doe het niet! Neem als goede hondeneigenaar de verantwoordelijkheid op voor de acties van je huisdier. Probeer op één of andere manier de hondenpoep toch te verwijderen of keer op je stappen terug, ga een zakje halen en kuis de hondenpoep alsnog op. Bij de eerste de beste vuil­nisbak drop je het gevulde hondenpoepzakje erin.

Waarom?

  • Vuil trekt vuil aan. Na de eerste hondenpoep, komt er al snel een tweede of een derde bij. Het getuigt van weinig respect, ontsiert de buurt en zorgt voor de nodige geurhinder.
  • Het is voor niemand fijn als je er met je schoenen intrapt of als bij het grasmaaien het alle­maal in het rond vliegt.
  • Het is zelfs gevaarlijk voor de gezondheid omwille van de bacteriën en wormen/eitjes die ze bevatten. Het is schadelijk voor zowel mens als dier.
  • Doe niet wat je zelf ook niet zou willen. Ook jij trapt niet graag in een hondenpoep.
  • Je kan een serieuze boete oplopen als je op heterdaad betrapt wordt of als je geen honden­poepzakje bij de hand hebt tijdens je wandeling met de hond.

Een boete!

Zorg dat je altijd een hondenpoepzakje bij de hand hebt, zodat je de hondenpoep op een propere manier in de vuilnisbak kan gooien. Handhavers mogen hier op controleren. Heb je er geen bij, maak je kans op een boete.

Gooi je hondenpoepzakjes in een straatvuilnisbak, in speciale hondenpoepbuizen of thuis bij het restafval.

Waarom worden straatvuilnisbakken op sommige locaties vervangen door honden­poepbuizen?

Op die manier wordt sluikstort in openbare vuilnisbakken vermeden. Het is namelijk veel moeilijker om huishoudelijk afval te sluikstorten in een hondenpoepbuis.

Ieder kakje in een zakje en daarna in een vuilnisbakje!

In Zoutleeuw is er trouwens ook een hondenlosloopweide waar je hond naar hartenlust kan rondrennen en waar er een vuilnisbak aanwezig is! Want ook de hondenlosloopweide houden we graag proper!

Gepubliceerd op vrijdag 17 maart 2023 15.51 u.