Openingsuren & contact

Zonneleeuw

Zonneleeuw … Wandel- en fietsroute door het rustgevende Leeuwse landschap

Ook dit jaar willen we onze inwoners en toeristen trakteren op een zee van zonnebloemen. De bewoners van het opvangcentrum voor asielzoekers te Dormaal hebben meer dan 2.000 zonnebloempitten geplant.


Op 4 juni werden de jonge zonnebloempjes op wel 16 locaties in Zoutleeuw uitgeplant. Parallel ontvingen de scholen en jeugdverenigingen ook zonnebloempitjes om zelf in te zaaien. De kleuters van De Kleine Picasso kregen de speciale opdracht om een hele hoop zonnebloempjes in pot te kweken. Deze zullen dan weggeschonken worden aan de (eerste) bezoekers van het Historisch Stadhuis.

16 of 31 km?


Binnenkort vormen de volgroeide zonnebloemen een wandel- en fietsroute (eentje van 16 km en eentje van 31 km) langs troostplekjes, pleintjes en steegjes in Zoutleeuw. Op die manier zet stad Zoutleeuw haar band met zustergemeente Zundert in de verf. Zundert is namelijk de geboorteplaats van Vincent Van Gogh… de zonnebloemschilder.
Dit jaar krijgt de plantactie bovendien een extra tintje mee: de zonnebloem is namelijk ook een nationaal symbool in Oekraïne, en daarmee, in deze bijzondere tijden, van het verzet tegen oorlog en onderdrukking.

OPGELET: deze route gaat deels over grindwegen en kasseien.